Sibelius Finland Experience 2017 Höst 2017 och Sommar 2018

Var:  Nationalsalen – Kansallissali, Aleksandersgatan 44, 00100 Helsingfors

Extra koncerter på hösten:

- Oktober 28:e kl 12;00
- November 25:e kl 12:00
- December 9:e kl 12:00

Sommar 2018: 1.6-31.8.2018 dagligen

Tid:   Kl 12; ca en timme, ingen paus. Vi ber gästerna att komma ca 15 min och grupper ca 30 min före.

Språk: Engelska, välkomsthälsningar på flera språk

Pris:  37 €. Barn under 12 år gratis. Priset inkluderar konsert, konferencier, en multimedia med bilder och grafik, illustrerad design- CD, avgångsdryck och träff med artister. Vi har senior rabatt.

Kapacitet: Upp till 120 gäster, inget minimum i gruppstorleken. 

Sibelius Finland Experience är en anslående och underhållande upplevelse på en knapp timme. Sibelius Finland Experience är en resa till Sibelius musik och till Finland. Sibelius kompositioner Granen, Romans, Rondino, Valse Triste och Finlandia uppförs på violin och flygel. En show med en konferencier och en illustration delvis baserad på den berömda grafikern Erik Bruuns konst och bilder.  

Det är enkelt att komma till det centralt belägna Nationalhallen ensam, med vänner eller med gäster. Föreställningen är lämplig för alla åldrar. Med hjälp av den levande musiken och bilderna kan man nå hjärtat av den finländska kulturen. Artisterna hör till Sibelius-Akademins främsta musiker, och den konstnärliga rådgivaren är professor Erik T. Tawaststjerna. Han har arrangerat musiken påillustrerad design-CD- albumet som han och hans fru mästarpianisten  Hui-Ying Liu har spelat in. CD-albumet som innehåller delar av konsernes musik överlämnas till gästerna. I priset ingår också en alkoholfri avgångsdryck med fräsch smak från Finland som avnjuts med  artisternas närvaro. 

Vi kan även ordna privatkonserter. Det finns möjlighet till lunch, middag och övernattning på våran samarbetspartner Hotel Kämp (www.hotelkämp.fi).

Biljettförsäljningen :                  

Researrangörer och grupper: email sibelius@airtouch.fi eller tel +358 (20) 1557400. Specialvilkor gäller

Privata gäster :  www.ticketmaster.fi eller www.stromma.fi eller på plats en timme före.

Information :  www.stopover.fiFacebook: Sibelius Finland Experience; tel +358 (0)20 1557400

Vi hälsar Er välkommen till den vackra och nationalromantiska salen som  är ritad av arkitekterna Gesellius, Lindgren och Saarinen.  Salen ligger mitt i centrum in det anrika Pohjolan-huset. Själva byggnaden är ett mästerverk i finsk nationalromantisk stil från 1901. Konstnären  Hilda Flodins unika skulpturer på gatuplan önskar gästerna välkomna till en trappa upp  och en upplevelse mitt i stan, mitt på dagen. 

Konserten leds av en konferencier och den visualiseras med finländska bilder och färger. Professor Erik Bruun som är en ikon inom den finländska designen har varit med och utarbetat illustrationerna. Som Jean Sibelius kompositioner är hans konst en nyckel till den finländska naturen och till det finländska sinnet.  

Jean Sibelius (1865 - 1957) är Finlands nationalkompositör. Det var han som fann den finländska tonen. Än idag är han förmodligen den mest kända finländaren. Förutom Finlandia och violinkonserten har mästaren skapat sju symfonier och hans konstverk håller sig levande från generation till generation.

220px-Sibelius_-_Finlandia,_Op._26_opening_motive.png
Första barer i Finlandia

Jean Sibelius (1865- 1957) är Finlands nationalkompositör. Hans verk beskriver Finland, vår historia och de centrala element som är grunden till vår nationalkänsla. Sibelius unika och mycket populära verk är uppskattade i hela världen. Ett otal konstnärer, orkestrar och kapellmästare uppför hans verk dagligen. Sibelius är den mest berömda finnen i världen och hans Finlandiahymn ljuder över allt.

Sibelius Finland Experience är en äkta finsk upplevelse som förhoppningsvis gör det lättare att förstå vad Finland och dess folk är och står för. Gästerna får samtidigt bekanta sig med professor Erik Bruuns storartade produktion som grafiskt tolkar och beskriver vårt Finland lika träffsäkert som Sibelius musik. Denna 45 minuter långa audiovisuella upplevelse ger gästerna även en möjlighet att bekanta sig med det nya Musikhuset som fått beröm för sin fina akustik och arkitektoniskt unika design. Som konstnärlig rådgivare fungerar Sibelius-Akademins professor Erik T. Tawaststjerna och producent är Vesa Ruotonen.

Vi önskar er hjärtligt välkomna till denna unika musikupplevelse i Nationalsalen i centrum av Helsingfors.

Sibelius Finland Experience Launch
velkendt firmalogoer http://1apotekonline.com/ Platte river Lægeklinik