Viulumestarit Sibelius & Tshaikovski

Viulumestarit Sibelius & Tshaikovski saavat instrumentin kyynelehtimään. Molemmilla on konsertot ja lukuisia pienempiä melodioita. Sibelius oli itse viulisti. Hän loukkasi jousikäden nuorena eikä voinut käyttää sitä 100%. Onneksi meille hän luopui viulistin urasta ja ryhtyi säveltämään. Kosto oli suloinen: Janne sijoitti konserttoonsa kaikki taituritemput: "Saattepa hikoilla." Siksi viulistit rakastavat d-molli-konserttoa, pääsee näyttämään tulkintaa ja taitoa. Ei ihme, että konsertto on kaikkein levytetyin kaikista viulukonsertoista.

Tammikuun 1-9 olemme Kansallissalissa Aleksi 44 Helsinki säveltäjien suosikkiklasarien nautinnossa. Kansallissali on pieni helmi pääkaupungin sylissä, samoin kappaleemme. Natalia Vaskinova ja Milla von Weissenberg ovat valinneet ohjelmistoon Lenskin Aarian, Meditaation ja Scherzon Tshaikovskilta. Sibeliukselta kuullaan Romanssi ja Valse Triste sekä pianosoolona Finlandia, mestari Jannen omana sovituksena. Konsertit alkavat joka päivä klo 12 ja kestävät noin tunnin. Sen jälkeen voi siirtyä hotelli Kämpin Sibelius Menu lounaalle. Lippuja saa www.lippupalvelu.fi ja ovelta tuntia ennen.

Pieni muistelo Valse Triste-kappaleesta. Minulla oli ilo tuntea venäläinen viulutaiteilija ja orkesterinjohtaja Igor Bezrodny. Hän kertoi minulle vierailustaan Ainolassa 1950-luvulla. Soittotuokion ja parin cognacin jälkeen  Bezrodny rohkaistui kertomaan: "Maestro, tunnen kaikki sinfonianne, orkesteriteokset ja viulukonserton. Mutta Maestro, koska pienenä poikana kuulin oman isäni johtajan teoksenne Valse Triste jäi se minulle mieleen ja on minulle edelleen mieluisin." "Niin minullekin", vastasi Jean Sibelius.
Posted by

Share:

velkendt firmalogoer http://1apotekonline.com/ Platte river Lægeklinik