Louhi, Kullervo ja Pohjolan Talo

In English>>

Kansallissalin 115v Juhlavuosi käynnistyy Sibeliuksen ja Tshaikovskin kohtaamisella Pohjolan Talon kansallissalissa 1.-10.2016.

Pohjolan talo koristelua pohjola.pngtickets_sibelius_finland_experience.pngPohjolan talo koristelua kullervo.png
Osta Liput Online >>

Kalevalan tarina talon arkkitehtuurin takana

"Louhi, Pohjolan emäntä,
ärrytti äkäiset luomat,
tavattomat tauit työnti
vasten Väinölän väkeä,
surmaksi su'un Kalevan."
- Kalevala

Pohjolan emäntä eli Pohjan akka on karjalaisen ja suomalaisen mytologian hahmo, joka kalevalaisessa tarustossa johtaa myyttistä PohjolaaKalevalassa Pohjolan emännän nimi on Louhi. 

Louhi Pohjolan emäntä
Pohjan akka harvahammas.

Pohjolan emännän valtakunta Pohjola kuvataan pahaksi ja kylmäksi maaksi kaukana pohjoisessa. Pohjola oli sekä kansanrunouden sankarien vihollinen, että erilaisten arkielämässä kohdattujen pahojen asioiden, kuten pakkasen ja sairauksien, kuviteltu alkulähde. Monissa tapauksissa Pohjolan emäntä itse on luonut Pohjolasta tulevat uhat ja ongelmat. Pohjolan hyviä oloja kuitenkin kadehditaan, eivätkä nämä kielteiset käsitykset estä kalevalaisia sankareita matkaamasta uutterasti kohti Louhen valtakuntaa ja kosiskelemasta hänen yliluonnollisen kauniita tyttäriään.

Pohjolan emäntä on Kalevalan ainoa selvä matriarkka. Hänet kuvataan noitana, jolla on suunnattomat taikavoimat: hän pystyy muuttamaan muotoaan, käskemään säätä, säätämään auringon ja kuun kulkua, parantamaan ja on kykeneväinen synnyttämään mitä ihmeellisimpiä olioita. Hän varustaa sotaveneen soutajineen ja sotaväkineen, ja veneen tuhouduttua ottaa veneen laidat siivikseen, ja muuntautuu jättimäiseksi Kokko-linnuksi, jonka selkään soturit nousevat.

Pohjolan emäntä on itse synnyttänyt monia niistä sairauksista, vaivoista ja ongelmista, jotka tulevat Pohjolasta ihmisten harmiksi.

Louhi.jpgKullervo.jpg

Kullervo on Kalevalan ja kalevalaisen kansanrunouden henkilö, jonka kohtalo on traaginen. Kullervo on kaunis mies, jolla on koreat, keltaiset hiukset.

Lapsena Kullervo onkin väkivahva, eikä häntä saada hengiltä millään.

Myöhemmin Kullervo myydään Ilmariselle. Ilmarinen panee Kullervon paimeneen, mutta Ilmarisen ilkeä vaimo, Pohjolan tytär, leipoo Kullervon eväsleipään kiven. Kullervo katkaisee puukkonsa, ainoan isän perintönsä, leivän kiveen ja tästä suuttuneena vannoo kostoa ja manaa karhut ja sudet lehmikarjaan ja tappamaan pahan emännän.

Kullervo pakenee. Siniviitta eukko kertoo hänelle, että hänen isänsä ja äitinsä ovatkin elossa. Kullervo löytää perheensä, mutta kuulee siskonsa kadonneen. Yrityksistä huolimatta Kullervosta ei ole tälläkään kertaa työmieheksi, mutta hänet lähetetään veron maksuun.

Rakentaja Lehti

1901 Rakentaja lehti kuvailee Palovakuutusyhtiö Pohjolan taloa hienosanaisesti. Kalevalan myyttien mukaisesti Suomalaisten on helppoa samaistua Kullervoon jonka 1900 luvun alun puista taloa Pohjolan paha noita yrittäisi polttaa. Näinollen talon arkkitehtuuri on mestalillinen tapa tehdä palovaluutusten markkinointia arkkitehtuurin kautta. Pohjolan talo on siis älyllistä tuotesijoittelua eli "Product placementtiä" reilusti aikaansa edellä

 Nykyään Pohjolan talon kansallissali on Kämp Groupin omistuksessa.

Pohjolan talo koristelua pohjola.pngtickets_sibelius_finland_experience.pngPohjolan talo koristelua kullervo.png
Osta Liput Online >>

Tekstit: Wikipedia
Kuvat: Kalevalaseura & Kansallisarkisto 

Posted by

Share:

velkendt firmalogoer http://1apotekonline.com/ Platte river Lægeklinik