Janne Oksanen Pariisi & Helsinki

Janne Oksanen (s. 1994) on nuori nouseva suomalainen pianisti, joka on ehtinyt jo hämmästyttää useita kuulijoita ympäri Suomea. Hän on esiintynyt erilaisissa konserteissa sekä solistina että kamarimuusikkona kotimaan lisäksi myös mm. Ranskassa, Italiassa, Belgiassa, Unkarissa, Tanskassa ja Liettuassa. Kesällä 2014 hänellä oli yli kaksikymmentä konserttia, joista mainittakoon mm. viisi eri soolokonserttia pääkaupunkiseudun kirkoissa sekä esiintymisiä Kuhmon Kamarimusiikki-festivaalilla ja Sibelius Finland Experience-konserttisarjassa Musiikkitalossa yhdessä pianisti Martin Malmgrenin ja pianisti Tatu Eskelisen  kanssa.

 Vuosina 2002-2013 Oksanen opiskeli Espoon Musiikkiopistossa, jossa hänen tärkeimmät opettajansa olivat Rebekka Angervo ja Teppo Koivisto. Syksyllä 2013 hän aloitti opintonsa Sibelius-Akatemiassa, jatkaen Koiviston oppilaana. Syksyllä 2014 (SibA:ssa poikkeuksellisesti jo toisena opiskeluvuotena) hän aloitti vaihtovuotensa Pariisin Konservatoriossa (CNSMDP) prof. Denis Pascalin johdolla. Oksanen on saanut myös arvokasta oppia lukuisilta mestarikursseilta, joita ovat antaneet mm. Konstantin Bogino, Pascal Devoyon, Alberto Nose, Matti Raekallio, Liisa Pohjola ja Erik T. Tawaststjerna.

Oksanen on osallistunut myös useisiin pianokilpailuihin hyvällä menestyksellä. Hän sai kolmannen palkinnon Citta di Ghioggia-kilpailussa 2009 Italiassa ja ”Lahjakkaan nuoren pianistin”-erikoispalkinnon Leevi Madetoja-kilpailussa 2012 Oulussa. Hän oli lisäksi semifinalisti Nyborgin Pohjoismaisessa pianokilpailussa 2013 ja Stasys Vainiunas-pianokilpailussa 2014 Liettuassa.        

 Janne Oksanen on pianonsoiton lisäksi opiskellut orkesterinjohtoa Jorma Panulan opissa ja säveltänyt ja sovittanut omaa musiikkia.

Posted by

Share:

velkendt firmalogoer http://1apotekonline.com/ Platte river Lægeklinik