Hanna-Leena Savolainen: Tupla- ja triplavoittaja

Hanna-Leena Savolainen (o.s. Hakulinen, s. 1987) opiskeli pianonsoittoa Lahden konservatoriossa 1993-2006 Rauno Jussilan johdolla ja Sibelius-Akatemiassa 2006-2012 opettajinaan prof. Erik T. Tawaststjerna ja Hanna Aho-Oikkonen. Hanna-Leena valmistui musiikin maisteriksi 2012 suoritettuaan pianonsoiton A-tutkinnon erinomaisin arvosanoin. 

 

Hanna-Leena on työskennellyt pianonsoitonopettajana ja säestäjänä Valkeakosken musiikkiopistossa tammikuusta 2014 lähtien. Aiemmin hän on opettanut Länsi-Pirkanmaan, Lahden, Pitäjänmäen ja Itä-Helsingin musiikkiopistoissa. Opetustyön ohella hän soittaa itse aktiivisesti ja esiintyy monien erilaisten kokoonpanojen kanssa. Hanna-Leena on aina nauttinut erityisesti kamarimusiikin ja liedin soittamisesta. Alttoviulistimiehensä Lauri Savolaisen kanssa hän pitää säännöllisesti omia konsertteja eri puolilla Suomea. Pariskunta on perustanut yhdessä Hanna-Leenan laulajaisän kanssa Kiteen kamarikonsertit -festivaalin.

 

Hanna-Leena on voittanut valtakunnalliset Leevi Madetoja -pianokilpailut kolme kertaa eri sarjoissa, samoin Sally Westerdahl -pianokilpailut kolmesti. Hän on esiintynyt Radion sinfoniaorkesterin solistina (Nuorten solistien konsertti 2003 ja Eurovision solistikarsinta 2006) sekä mm. Oulun kaupunginorkesterin ja Uusi Lahti Kamariorkesterin solistina. Hanna-Leena on viettänyt lukuisia kesiä mestarikursseilla opettajinaan mm. Konstantin Bogino, Matti Raekallio,  Valeria Resjan ja Lauri Väinmaa.

 

Tällä hetkellä Hanna-Leena on vanhempainvapaalla hoitamassa vuodenvaihteessa syntyneitä kaksospoikiaan. 

Posted by

Share:

velkendt firmalogoer http://1apotekonline.com/ Platte river Lægeklinik