Esteetön kansallissäveltäjän konsertti

Sibeliustalon Sibelius Finland Experience ennakkonäytös oli 20.2.2015.

Samalla testasimme esteetöntä konserttia, sillä Janne on kaikkien suomalaisten kansallissäveltäjä. Konsertin jälkeen pyrin parantelmaan, jotta torstai 6.8.2015 klo 1400 saisimme mahdollisimman nautittavan tuloksen. Teksti löytyy alempaa.

Liput ovat kaiken kansan saatavilla täältä:

http://www.lippu.fi/Tickets.html?affiliate=ADV&doc=artistPages%2Ftickets&fun=artist&action=tickets&erid=1308709&jumpIn=yTix&month=8&year=2015&kuid=475918&scrollToAnchor=ticketsLink

Ja arkipäivisin Sibeliustalon lipunmyynnistä.
_____________________________________________________________________________________________________________

Kiitos teille Sibelius Finland Experience(SFE) -ennakkoesityksen puolesta Sibeliustalossa 20.2.2015.

Sen jälkeen lauantaina ja sunnuntaina tuotin Finlandia-hiihdon ohjelmat. Niihin kuuluivat mm. 4 515 jaettua Sibelius150-aiheista hiihtomitalia Finlandia-hiihdon suorittaneille.

Alle olen koonnut asioita, jotka koskevat SFE tuotantoa yleensä ja 6.8.2015 esteetön konserttia erityisesti. Pyydän, että käsittelette aiheita omissa palavereissa.

1. Sisääntulo, narikka, lahja

Tuottaja kätteli jokaisen vieraan aulan ovella.
Kutsuvierasliput siirrettiin jaettavaksi narikan tulopäätyyn,
mikä onkin oikea paikka.
Kiitos kun laitoitte lahja-CD:t tyylikkäästi koreissa esille ja niihin standitekstit.

ELINA - hankin pyynnöstäsi Sibelius-kirjasen ainakin suomeksi CD:n vaihtoehdoksi. Palaan siihen aiheeseen tarkemmin.

2. Näyttämö, näytöt ja valot

Screenien sijoitteluun teemme seuraavat muutokset, joista olinkin tänään yhteydessä Sibeliustaloon. Ne muutokset koskevat tuotannon kaikkia konsertteja pysyvästi 25.6. alkaen:

- Screenien väliin jätetään aukko, josta näkyy urkuri riittävästi. Hänhän on jo näytöllä, mutta myös suora näkyvyys on tarpeen, sillä kyse on LIVE-esityksestä. Samaiseen aukkoon saamme viittomatulkit ja kuvaukset, joten hekin ovat keskellä.
Ajatus ilmapalloista värinän vahvistajana on hyvä. Kukahan ottaisi hoitaakseen.

- Kirjoitan juonnon tekstin. Se sijoitetaan toiseen screeniin, joten mitään ylimääräisiä tekstikoneita tms ei tarvita. Tämä idea tuli Sibeliustalon tuottajalta ja tekniikalta, kiitos! Keep it simple.

- Ennakkonäytökseen oli ehditty tehdä jonkin verran valopesuja, esim. vihreää revontuliin. Niitä jos saisi lisää kiitos. Myötäillen dioja. Tässä voimme olla Lahessa parempia kuin Helsingin musiikkitalossa.

3. Urut

Vesa Koskimaa oli saanut aikaiseksi tyylikkäät äänikerrat. Konserttiuruissa on aina hieman minulla pelko, että kuulostaako sirkus/jäähalli-kiekkomatsi uruilta. Ei - kyllä kuulosti orkesterilta.
Vesa - miten olisi? Hankinko vaskikellon tai putkikellon, jolla voisit lyödä Valse Tristen loppukellot?

4. Muuta

Sibeliustalo järjestää torstaisin eli konserttipäivinä talokierrokset. Olkaa niiden suhteen yhteydessä Sibeliustalon Anu Kärkkäiseen. Myös tiistaisin on esittelyt, jos oikein ymmärsin.

Kanresta Riitta Kuituniemi puolestaan vastaa tarjoiluista toimien Sibeliustalossa.

Esityksessä on Erik Bruunin grafiikkaa, erityisesti Karelia-sarjassa. Oli ilo kuulla, että Erikin näyttely on avautumassa Sibelius-talossa 25.6. eli ensimmäisenä esityspäivänä. Jaffaa ja paljon muutakin on tiedossa. Sibeliustalo kertoo lisää kun kaikki on sovittu.

Kertokaa, jos jotain unohdin.

Lisäksi on mielessä: olisiko avullanne mahdollista lisätä esteettömyyttä maamme kaikissa konserttitaloissa ja teattereissa?
Se onkin toisen jutun aihe.

Parhain terveisin

Mr. Vesa Ruotonen
Special Events Producer

Airtouch Oy
Eerikinkatu 27
Fin-00180 Helsinki
+358-40-5323 415
e-mail: vesa.ruotonen@airtouch.fi
www.airtouch.fi
www.stopover.fi/Sibelius Finland Experience

Posted by

Share:

velkendt firmalogoer http://1apotekonline.com/ Platte river Lægeklinik