Esittelyssä SFE solisti Justas Stasevskij


Kuvassa Justas Stasevskij Helsingin Musiikkitalon aulassa Sibelius Finland Experience-konserttisarjan kesän 2014 solistina. Hän jatkaa esityksiään vuonna 2015.


Justas Stasevskij aloitti opintonsa Tampereella 7-vuotiaana. Hän jatkoi musiikin opiskelua  Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksessa 14-vuotiaasta lähtien Erik.T.Tawaststjernan johdolla. Varsinaiset ylioppilasvuotensa Sibelius-Akatemiassa hän aloitti vuonna 2009 Teppo Koiviston ja Antti Siiralan ohjauksessa. Vuonna 2011 hän Justas siirtyi vaihto-oppilaaksi Wieniin ja  vuodesta 2012 lähtien hän jatkaa siellä varsinaisena opiskelijana kamarimusiikkiprofessori Avedis Kouyoumdjianin johdolla. Hän opiskelee kuitenkin edelleen myös Antti Siiralan oppilaana.

 

Stasevskij on menestynyt monissa kilpailuissa, joista viimeisimpänä saavutuksena mainittakoon finaalisijoitus Ilmari Hannikainen-pianokilpailussa 2014. Keväällä 2013 hän voitti myös Sibelius-Akatemiassa järjestetyn karsinnan, ja pääsi esiintymään orkesterin solistina Musiikkitalossa Akatemian sinfoniaorkesterin kanssa. Pro Musica-säätiö valitsi Justaksen Vuoden Nuoreksi Muusikoksi vuonna 2011.

Posted by

Share:

velkendt firmalogoer http://1apotekonline.com/ Platte river Lægeklinik