Back Stage visuaalinen konsertti 20.2.2015

Kuinka syntyy linkissä esitelty Sibelius Finland Experience visuaalinen konsertti Lahden Sibeliustaloon?

http://www.sibeliustalo.fi/tapahtumat/sibelius-finland-experience-0

Esitysten valmisteluun tarvitaan kymmenien eri ammattilaisten panos. Tässä yksi lukemattomista detaljeista: Urkutaiteilija Vesa Koskimaan näkemys valoista.

Tervehdys!

Sampan kanssa jo puhelimessa tänään keskusteltiin, mutta tässä jotain pientä mietintää valojen suhteen. Onko niin, että valot suunnataan urkujen fasadiin, screenien taakse, vai koko näyttämöalueelle? Kahdessa screenissä on jo seuraamista, etenkin, jos molemmissa on liikkuvaa kuvaa, joten mielestäni valot voi olla suhteellisen stabiilit, enemmän tunnelmaa luovaa sävymaailmaa, kuin rytmisesti liikkuvaa.

Finlandia jakaantuu mielestäni kahteen sävymaailmaan, alkupuoli oranssia, violettia yms. muuta dramaattista väriä. Finlandia hymni taitekohtana loppuun asti sinistä ja valkoista.

Valse tristen väri voisi olla vihreä painotteinen, mahdollisimman kylmillä sävyillä. Valkoista kylmää (strobo?) sädettä sekaan. 

Karelia sarjan intermezzon näkisin punaisella pohjalla, perusteluna karjalan punamusta symboliikka, kuten viireissäkin.

Kareliasarjan alla marcia saa yhdistää kaikkia edellä nähtyjä, mitään hallitsevaa ei välttämättä tarvita. Kaikissa kappaleissa saa tietysti sävyt ja värit elää ja vaihdella, muttei liikaa, ettei se vie tilaa screeneiltä tarjottavana informaatioon. Tässä viimeisessä kappaleessa saa eniten valot elää, koska on tyyliltään kevein ja liikkuvin.

Tämmöisiä tuli mieleen. Talon ja tekniikan ehdoilla edetään, nämä vain suuntaa antavina vinkkeinä. Kappaleiden sovitukset mukailee alkuperäisiä orkesteriversioita dynamiikan yms. puolesta, mutta urkujen ehdoilla, joten niitä kuuntelemalla voi valoja miettiä siellä päässä. YouTubessa on paljonkin urkureita kylmäkameralla kuvattuna, joten sen asettelua voi katsoa myös sieltä käsin.

Jatketaan!

Posted by

Share:

velkendt firmalogoer http://1apotekonline.com/ Platte river Lægeklinik